donderdag 23 oktober 2008

[Bart] In de ban van de blog

Coaching, gecoachte, socialisatie, niveau van persoonlijk functioneren, focus.. battle, ijzer, squatten. De concentratie is ver te zoeken. Al die tegenslagen van tegenstanders.. ze inspireren mij, creëren mij, creëren een betere versie van mij. Wat is het? Wat drijft mij? Ik ruik het, ik weet het zeker, het heeft zich opgeslagen in mijn reukorgaan.. ik hoor het.. mijn oren, ze galmen na.. Het ijzer. Het is zo dichtbij dat ik het bijna aan kan raken. Toch blijft het onbereikbaar. Onbereikbaar dichtbij. Heb ik het onder controle of heeft het mij onder controle? Is het obsessie of gezonde energie? Zijn mijn doelen juist en is mijn concentratie eerlijk? Ik praat het goed, ik slik het in. Obsessie. Het is gewoon een woord dat luie mensen gebruiken om de toegewijden te beschrijven. Obsessie, dwangmatig denken, een geestestoestand waarin een persoon bezeten is van een specifiek idee. Een persoon die ergens door geobsedeerd is, kan de gedachten niet uit zijn hoofd zetten, hoewel hij dit meestal wel wil. Het dwangmatig denken leidt vaak tot dwanghandelingen, ook wel compulsies genoemd. Hoe kan ik hier ooit een gezonde wending aangeven? Wie heeft enig idee wat ik nu vertellen ga?

Of je ze nu SMART formuleert of niet, iedereen stelt zichzelf doelen. Doelen zorgen voor motivatie en voor levenslust. Maar wat is mijn hoogste doel? Is dat wel mijn passie voor Bodybuilding? Django schreef eerder dat het verwerkelijken van doelen altijd diezelfde bevrediging geeft, wat je doelen ook zijn. Waarschijnlijk had hij gelijk. Maar ik eer een hoger doel. En het bereiken van dat doel zal mij meer voldoening geven dan welke andere verwerkelijking ook. Ik doel hier op een christelijke doel. God heeft een plan met mij, en ik mag daarop vertrouwen, daarin geloven. Als ik een obsessie heb, is dit mijn obsessie. En onderweg, binnen bepaalde grenzen, mag ik doen wat ik graag doe. En niets, maar dan ook niets houdt mij momenteel tegen om deze wedstrijd te winnen!

Iedereen heeft wel een mening over van alles en nog wat. Over dingen dicht bij de deur, maar ook over dingen waar we helemaal niks van afweten. Er zullen genoeg mensen zijn die bodybuilders geobsedeerd noemen en zullen blijven noemen. Iedere bodybuilder, ja ieder mens, heeft zijn eigen doelen, zijn eigen motivatie en ik kan hier ook weinig over zeggen. Ik kon u daarom ook alleen vertellen wat mijn motivatie is. Mijn drijfveer. Ik hoop dat u dit kunt begrijpen.

Obsession is a word the lazy use to describe the dedicated!

Geen opmerkingen: